Wat gebeurt er met een offerte na aanvraag?
Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen. Via e-mail of telefonisch om de offerte verder te bespreken en af te handelen. Dit doen wij zodat wij kunnen kijken of dat alles wat aangevraagd is ook beschikbaar is. Tevens geeft het ons tijd om te kijken of planning of verzending mogelijk is. Nadat we contact hebben opgenomen zullen we een offerteberekening maken en versturen. Hierna wordt de bestelling afgerond en verwerkt.

Artikel(en) die ik heb gehuurd zijn beschadigd, hoe nu verder?
Schade aan verhuurartikelen worden verhaald na inspectie van de schade. Meer informatie hierover kunt u lezen in onze algemene voorwaarden.

Biedt Unbranded de mogelijkheid voor transport (afleveren en ophalen) van rekwisieten?
Ja, dit is zeker mogelijk. Dit zal apart berekend worden naar gelang de omvang van de items, het benodigd type vervoer en de locatie.

Kan ik mijn bestelling ophalen en terugbrengen?
Nadat uw offerte bij ons is binnengekomen en wij met u besproken hebben wat het beste uitkomt, zullen we alles voor u klaarzetten en kunt u het op een afgesproken tijd en datum ophalen. Wij zullen ook met u bespreken wanneer we alles weer terug verwachten en/of soms nodig hebben voor een andere bestelling.

Waarom hanteert Unbranded weekprijzen?
Dit heeft te maken met de planning en logistiek van al onze verhuurartikelen. Wij hebben meer dan 6.000 verhuurartikelen van klein tot heel erg groot met verschillende afmetingen. Om dit allemaal correct te organiseren (ook al is het maar voor een paar dagen), moeten er diverse acties plaatsvinden die doorloop in tijd vragen.

Hanteer Unbranded staffelkortingen bij huurperiodes langer dan 1 week?
Als u meer dan 1 week bij ons artikelen huurt, krijgt u korting over uw offerte. De korting begint met 20% in week 2 tot ongeveer 70% in langere periodes. Hoe langer u huurt bij ons, hoe hoger de korting dus ligt.